Вогнеборці перевірили стан безпеки на новорічному ярмарку Хмельницького

785

Хмельничани  ярмакують , вогнеборці інспектують! Різдвяно-новорічне містечко вже майже місяць  як оселилося на Проскурівській, а стан пожежної безпеки дерев’яних яток вирішили перевірити лише нині. Результати перевірки вразили – далеко не у кожній торговельній  точці є вогнегасники. Тим часом сумний досвід Львівського різдвяного містечка доводить – ігнорувати елементарні правила безпеки не варто.

Готують картоплю , варять глінтвейн,  смажать шашлики – Хмельницький різдвяний ярмарок інтригує асортиментом вуличних смаколиків.

З рецептурою страв у цій вуличній шашличній усе гаразд. А от коли питаєш про безпеку, крамар починає помітно хитрити.

Кілька хвилин пошуків вогнегасника нічого не дали.

Схожу відповідь ми почули чи не через кіоск.

Крамарі кажуть, що перед тим як надати дозвіл на торгівлю, органи влади  станом безпеки особливо не переймалися.

Попри це нам все ж вдалося знайти сумлінних продавців. Вогнегасники справні, як ними користуватися знають.

Тим часом вогнеборці застерігають, що ігнорування правилами пожежної безпеки у залюднених місцях може мати трагічні наслідки. Утім, є ще інша сторона медалі – закон.

Цього разу нікого не штрафували. По-перше: через те, що діє мораторій. По-друге: рятувальники запевнили,  про усі виявлені порушення напишуть листа до органів виконавчої влади. Водночас, вогнеборці кажуть, що ера інформаційних бесід добігає кінця – з 1 січня 2019 року в Україні скасовується мораторій на перевірки бізнесу.

 

" " " "