Вони обрали Україну – як живуть нині переселенці з Донбасу

433

 Вони тікали від війни і обрали Україну. Ми започатковуємо цикл сюжетів про, тих хто знайшов прихисток на Хмельниччині. Офіційно в області проживає понад 6 тисяч переселенців. Одна з них – Ірина Волкова. Жінка родом з Луганська. Там вона працювала хіміком – перевіряла якість води, а тут шиє «одяг» для музичних інструментів. У 2014 році вона з родиною на два тижні поїхала з рідного міста у відпустку, утім так і не повернулася. Юлія Астафурова познайомилася із незвичайною родиною, що обрала Україну.

 За швейною машинкою луганчанка Ірина Волкова. У жінки незвична професія – вона шиє одяг для музичних інструментів.

 Незвичний бізнес – родинний. Чоловік ремонтує музичні інструменти, а Ірина одягає. При чому швачкою жінка була не завжди. У рідному Луганську працювала хіміком в діагностичній лабораторії. Професійна швейна машинка з’явилася за грантові гроші. Лекала шукала в Інтернеті. За два роки добре «набила руку», має навіть постійних клієнтів.

 У Хмельницькому родина Волкових з 2014 року. Тоді вони разом із 2 дітьми поїхали на два тижні у відпустку. І не повернулися.

 Обжитися на новому місці допомогли друзі-хмельничани. Спершу було сутужно, але з часом звиклося. До слова, молодша донька Ангеліна тут у Хмельницькому вперше пішла до школи. Нині навчається малювати.

 Ірина теж думає про навчання. Тільки вже новій професії. Каже, знання зайвими не бувають. А ще жінка зізнається, жодного разу не пошкодувала, що обрала Україну!

" " " "