Всьоме загалом та вдруге у 2018-му.

1087

Всьоме загалом та вдруге у 2018-му. Напередодні в столиці відбулася рада регіонального розвитку. Захід зібрав близько півтори тисячі чиновників усіх рівнів – від президента до голів об’єднаних територіальних громад. Однак захід стосувався  саме останніх. Зокрема, говорили про розвиток громад – як вже  створених, так і тих, які утворяться згодом.  Що ж до реформи децентралізації, то наша область посідає перші місця рейтингу із  створення нових територій.

Панельна дискусія, яка зібрала більше пістори тисячі державних управлінців, стартувала за головуванням президента. Чиновники визнають, реформа децентралізації дала позитивні результати розвитку нових територій.

Реформу децентралізації влади наша  область почала впроваджувати однією із перших. Тому наш край є лідером із її впровадження серед інших регіонів України. Про це свідчить як кількість утворених ОТГ, так і робота, яка ведеться у старостівських округах. За перспективним планом розвитку на початку 2019-го ОТГ побільшає.

Панельна дискусія, яка цього тижня відбулася у Києві в першу чергу є поштовхом для розвитку реформи на наступні роки. А ще, платформою для обміну досвіду між різними регіонами України.

З  часу створення Красилівської ОТГ вдалося зробити багато позитивних змін. Це ремонт доріг, проведення вуличного освітлення, закупівля техніки тощо. До створеної громади виявили бажання приєднатися ще кілька населених пунктів.

На повну реформа децентралізації влади запрацює вже у 2020-му році. Тоді ж уся територія держави буде покрита об’єднаними територіальними громадами.

 

" " " "