Виборчі баталії у Меджибізькій селищній ТВК

898

Виборчі баталії у Меджибізькій селищній ТВК. Там після оприлюднення попередніх результатів голосування на посаду місцевого голови – представники одного з кандидатів почали масово закидати комісію скаргами. Усі – щодо, нібито, недобросовісної роботи місцевих ДВК.

Але не так сталося, як гадалося. Результати голосування на посаду голови Меджибізької громади, вочевидь, не задовольнили одного кандидатів. Його представники фактично паралізували роботу комісії. Замість того, аби складати протоколи про підсумки виборів – вона приймає стоси скарг на роботу місцевих ДВК.

Порушення в діях ДВК помітили вже після оголошення попередніх результатів. Під час самого голосування – жодних нарікань не було. Тож прямо в приміщенні вже територіальної комісії починають гуртом писати скарги. Вимагають перерахунку голосів. Керує процесом ось цей чоловік, який назвався спостерігачем. Зміст своєї заяви не коментує.

Які саме порушення і чи були насправді – представники кандидата чітко пояснити не можуть. Наприклад, цей чоловік вимагає перевірити ДВК у Русанівцях, де сам був спостерігачем. Підтверджених фактів недобросовісної роботи комісії в нього немає.

А таких скарг, наче під копірку, написали чимало. Кандидат, який поки зі значним відривом перемагає на виборах місцевого голови, ці дії пов’язує з політичними амбіціями опонентів.

Скарги Меджибізька ТВК приймала фактично до вечора, утім жодної не розглянула. Зробити це має наступного дня вже за участю представників дільничних комісій.

" " " "