Як патрульні курців «ловили»

801

Вогнику не знайдеться? У Хмельницькому патрульні поліцейські «ловили» курців. Профілактичний захід влаштували там, де найбільше порушують – на дитячих майданчиках, у дворах та на зупинках громадського транспорту.

Українське законодавство визначає більше десятка місць, де палити категорично заборонено. Від себе міська рада додала ще кілька.

А ось на зупинках громадського транспорту порушують найбільше, запевняють місцеві патрульні. Щоправда, пік припадає на теплий період, узимку порушників значно менше, втім таки є.

Якщо порушник – злісний, кажуть патрульні, не роздумуючи, складають адмінматеріал. Якщо йде на співпрацю – обмежуються усним або письмовим попередженням.

Окрім зупинок громадського транспорту, у місті є низка місць, які облюбували курці. Це – дворові території, навчальні заклади та, найгірше, – дитячі майданчики. Звісно, висмалити цигарку, там, де заборонено, у ряд з п’яною їздою ставити не годиться, втім не варто забувати, що і у цьому випадку людина хоч і повільно, але вбиває себе та інших.

 

" " " "