Як живе найбагатша ОТГ Хмельниччини?

1360

Двадцять кілометрів водогону, сім кілометрів доріг… Поблизу Хмельницького вже третій рік поспіль господарюють без районної вказівки: кілька населених пунктів добровільно об’єдналися у Розсошанську тергромаду. Вона невелика нараховує майже п’ять тисяч жителів, втім добре вміє заробляти.

Та на початках довелося несолодко, адже села навколо обласного центру планували приєднати до Хмельницького, каже голова Розсошанської ОТГ.

І довели свою правоту. Нині саме ця громада є реверсною – повертає гроші до держбюджету, адже заробляє на одного жителя більше, ніж встановлено нормою Кабміну. Так у 2016-му сума склала 5854,99 грн, а вже минулоріч – 6661,01грн. Власних надходжень за 2017-ий тут налічили понад тридцять три мільйони.

З цих тридцяти трьох один – повернули у державну казну. Грошей тут хоч і вистачає, та й роботи – греблю гати. Починаючи від ремонту зруйнованих доріг до зведення медичних установ. Нещодавно запрацювала повністю відремонтована амбулаторія у Ружичанці. Вона обслуговує майже дві тисячі сімсот подолян.

Є й денний стаціонар на п’ять ліжок. Від початку року в ньому пролікувалися тридцять вісім пацієнтів. У планах місцевої влади будівництво ще однієї амбулаторії, щоправда в Розсоші. Втім, незабаром до сім’ї Розсошанської ОТГ може доєднатися ще один населений пункт – село Шумівці. Із його жителями нині тривають перемовини.

 

" " " "