З 1 по 7 серпня відзначають Всесвітній тиждень грудного вигодовування

1061

З 1 по 7 серпня відзначають Всесвітній тиждень грудного вигодовування. Відтак,  на дану тематику  у Хмельницькій обласній дитячій лікарні провели семінар для майбутніх батьків. Таким чином  медики закликають відмовитись від різноманітних сумішей  та зберегти імунітет своїм малюкам. Такий захід провели вперше. Надалі у лікарні планують започаткувати школу відповідального батьківства.

У Хмельницькій обласній дитячій лікарні вперше провели семінар для майбутніх мам.  Його приурочили до Всесвітнього тижня грудного вигодовування. Ірина Пірог чекає на поповнення з дня на день. Каже, від початку вагітності читала різну літературу та вишукувала інформацію в інтернеті. Однак  часом  на одну і ту ж ситуацію є два погляди, які суперечать один одному.

Семінар провели у форматі обговорення. Участь у ньому взяли жінки, які тільки чекають на появу малюка, досвідченні мами та лікарі. За словами консультантки з грудного вигодовування Олени Голяк,  нині 50% інформації  справді є недостовірною.  Окрім того, жінки досить часто прислухаються до порад подруг та знайомих. Однак   годування природнім способом – процес індивідуальний. Тож усім мамам радить звертатись за допомогою лише до спеціалістів. Нині ж, говорить, почула багато цікавих запитань.

Багато нового дізнались і майбутні мами. Кажуть, відтепер трішки по іншому сприймають процес вигодовування. Адже інформації отримали вдосталь.

Зв’язок мами і дитини – ще  один меседж,  який хотіли донести фахівці. Адже під час грудного вигодовування формується подальший  психологічний стан немовляти.

Подібні заходи, додає директорка закладу, тут планують проводити й надалі.  Усі вони стосуватимуться відповідального батьківства.

" " " "