За рекламу треба платити: у Хмельницькому взялися за штендери

1304

За рекламу треба платити: у Хмельницькому взялися за штендери. А, точніше, за їхніх власників. Відтепер просто так і будь-де розміщувати міні-рекламні щитки їм категорично заборонено. Адже для цього потрібні – і дозвіл, і гроші. Це – не забаганка міської влади, а офіційні вимоги до розміщення зовнішньої реклами у Хмельницькому, прописані в відповідному положенні ще у 2006-му. Донедавна більшість підприємців його не виконували, бо, не повірите, й гадки не мали, що таке є…

Пані Олеся вже кілька років працює бухгалтером на підприємстві. Каже, скільки тут себе пам’ятає, штендер завжди красувався на тротуарі поруч з будівлею. Жодних претензій до нього ніхто і ніколи не мав. Навіть у Департаменті архітектури…

А тиждень-два тому, ситуація докорінно змінилася. Жінка розповідає, на підприємство прийшли з того ж Департаменту, і повідомили : штендер порібно терміново оформити і заплатити за його розміщення. Адже цього вимагає відповідне положення від 2006-го. Міська влада нарешті дійшла до його виконання.

Максимум – 3 метри від будівлі, українською мовою і естетично оформлений – відхилень від визначених параметрів положення не допускає.

В Департаменті кажуть, підприємці вимоги вже зрозуміли і почали активно реєсттрувати рекламні щитки.

Це – як міра попередження. Далі, кажуть у Департаменті, підприємців почнуть штрафувати. А це разово – 1700 гривень. Середня ж вартість розміщення штендеру – 15-20 гривень на місяць. Тому, аби не переплачувати, радять тим, хто хоче рекламуватися не зволікати – реєструватись і проплачувати. Не відраховувати в бюджет можуть лише ті, в кого штендер розміщений на землі власній, хоча й вони мають офіційно оформити свою рекламну конструкцію.

 

 

 

" " " "