Замість російського газу – тріска деревини та солом’яні пелети.

1130

Час новітніх технологій. У Кам’янці-Подільському планують максимально відмовитися від російського газу й виробляти теплоенергію на біопаливі. Нині там триває будівництво унікальної ТЕС, що, за словами фахівців,  невдовзі працюватиме виключно на сільськогосподарських відходах.

Замість російського газу – тріска деревини та солом’яні пелети. Теплоенергію у Кам’янці-Подільському виробляють  фактично на відходах. Шість котелень місцевого комунального підприємства вже кілька років працюють на альтернативних видах палива.  Таким чином місто потроху відмовляється від газу, а мільйони гривень залишаються у місцевому бюджеті.

У майбутньому на підприємстві хочуть  максимально відмовитися від російського газу та перейти виключно на альтернативні види палива. Нині тут втілюють в життя унікальний проект, що дозволить виробляти теплоенергію якнайбільш економічно . За кошти Світового банку у місті будують новітню ТЕС, аналогів якої в Україні немає.

Завдяки новітнім технологіям  у Кам’янці-Подільському можна суттєво зменшити тарифи на теплоенергію, – кажуть фахівці.

Будівництво теплоелектростанції нині у розпалі.  Монтаж системи ОРСІ, що є унікальною в світі, планують завершити на початку 2018-го року. Таким чином «місто на Смотричем» стане третім у Європі, яке використовуватиме новітній метод виробництва енергії.

 

 

 

 

 

" " " "