Жінки у бізнесі.

1776

«Жіноче підприємництво. Чи потрібна допомога влади?» – під такою гаслом зібралися хмельничанки. Громадська організація «Гендерна рада» продовжує впроваджувати проект «Академія адвокації для жіночого руху». Він має підтримку Міністерства закордонних справ Нідерландів. Головна ціль проекту – допомогти жінкам, які планують розпочати власний бізнес, але не отримують допомоги у влади.

Проект «Академія адвокації для жіночого руху» продовжує набирати обертів у Хмельницькому. Втілення його у життя розпочалося ще в липні. І сьогодні до круглого столу були запрошенні представники місцевої влади. Їм вкотре розповідали про важливість рівності між жінками і чоловіками, які планують розпочати власний бізнес.

В обласному центі зайнятості розповідають, працевлаштувати чоловіків таки легше. У середньому це займає 100 днів. З жінками ситуація складніша, працедавці зазвичай звертають увагу на наявність дітей. І якщо їх поки не має, то в майбутньому обов’язково будуть. Це і стає одною з головних перешкод у працевлаштуванні.

Стереотипи, які склалися в країні, суттєво погіршують працевлаштування жінок. І впливають на можливість створювати власний бізнес.

Влада Хмельницького про таку проблему знає.  Проект громадської організації «Гендерна рада» – підтримують. Додають, поділу між жінками і чоловіками в них не має. Допомагають усім, незалежно від статі. Кажуть, поки вносити документальні зміни не будуть, лише пообіцяли, розглянути пропозиції через рік.

 

" " " "