Жителі гуртожитку на Зарічанській продовжують боротьбу за квадратні метри

1344

9 років пекла: жителі гуртожитку на Зарічанській продовжують боротися за свої права. Результати вже мають. Нещодавно Верховний суд України призупинив виконавче рішення про виселення кількох родин. Нагадаємо, позбавити квадратних метрів городян, котрі десятиріччями мешкають тут, намагається власник гуртожитку. Люди переконують, робить це – незаконно. Кажуть, останнє рішення суду – тому підтвердження. Додають, як і раніше вимагають у правоохоронців розібратися із ситуацією, адже, у приватизації гуртожитку приватною структурою бачать пряме порушення чинного законодавства.

Пані Оксана разом з родиною в гуртожитку проживає понад 25 років. Каже, в далекому 92-му сюди поселили її чоловіка – він працював водієм на ПМК 33. Сьогодні компанія-наступник – ПМК 2015, котра приватизувала будівлю разом з людьми уже подала до суду – сім’ю Михацьких, як і цих всіх людей, намагаються виселити.

За що має платити, каже жінка, не розуміє. Адже, певна, квадратні метри і її родині, і решті тих, хто живе в гуртожитку десятиліттями, належать по праву. Як приклад наводить судове рішення на користь своїх сусідів. Дружина атовця Олександра Галина Шевчук іще кілька місяців тому пакувала валізи, спершу Хмельницький міськрайонний, а потім апеляційний суди постановили родину виселити. А нещодавно Верховний суд рішення попередників «перекреслив».

Така ж історія і у Жанни Нагаєвської. В судах жінка як ніхто – довгих й важких 9 років. Каже, якби не рішення Верховного – давно б опинилась на вулиці. 14 лютого той постановив, ухвалу попередників щодо виселення жінки відмінити – справу відправити на новий розгляд.

Пані Жанна додає, подібний прецедент у гуртожитку вже мали. Завдяки місцевим судовим рішенням її сусід кілька місяців – без колу та двору.

Пані Жанна каже, неодноразово комендант гуртожитку викликала до чоловіка правоохоронців. На щастя, коли приїздили сусіда не заставили – він досі ночує тут. Додає, ситуацію все іще можна владнати – якщо розслідувати. Кримінальне провадження за заявою мешканців відкрите три роки тому. Сподівається, за нього всерйоз візьмуться. Адже нещодавно про те, що робиться у гуртожитку на Зарічанській дізналися у Верховній Раді. І дали правоохоронцям відповідні доручення.

А ще людей підтримала влада міста. Вона також звернулася до суду із відповідним позовом.

 

" " " "