Жителі Хмельниччини мають знати: з 1 серпня ціна на газ змінюватиметься щомісяця

3481

З 1 серпня в Україні відкривають ринок газу в Україні. З цього дня українці самі зможуть обирати собі постачальників блакитного палива. Нам уже не нав’язуватимуть постачальника-монополіста.

Ринок мали відкрити раніше, однак не було обрано так званого “постачальника останньої надії” – постачальника, який не збанкрутує, не закриється , не припинить свого існування, і в я якого завжди буде газ. Сьогодні, 22 липня, Кабмін на своєму засіданні визначився із таким постачальником. Цілком прогнозовано ним був визначений “Нафтогаз України”. Кажуть, обирали на конкурсній основі.

Отже, тепер можемо бути певні: без газу ми не залишимось. Щоправда, якщо справи будуть кепські та обраний нами постачальник піде  у небуття, газ у постачальника останньої надії вартуватиме втридорога. Але ж ринок – нічого не вдієш.

Що треба знати про нове ціноутворення на ринку газу:

  • Вартість газу на ринку не буде сталою величиною на якийсь період, а змінюватиметься щомісяця.
  • Тарифи на опалення також зміняться, однак прем‘єр пообіцяв, що вони змінюватимуться не так часто, як на газ – лише раз на рік.
  • Зміна тарифів – не означає їхнє обов’язкове збільшення (але як показує життя…).

Читайте також: Що варто знати жителям Хмельниччини про ринок газу: хто такий постачальник останньої надії

Денис Шмигаль окремо наголосив, що серед вимог МВФ немає підвищення тарифів на комунальні послуги та підвищення пенсійного віку. Усе це – домисли опонентів чинної влади.

" " " "