Зимовий батл роботів.

1598

Роботи у Хмельницькому. Вихідними у місті відбувся справжній батл між роботами Lego Mindstorms. Їх зібрали та запрограмували діти. Також для присутніх провели пізнавальний урок з історії роботів та професій майбутнього. Крім боїв усі могли потанцювати з Альфом – найбільш більш сучасним представником робототехніки.

Ідея створення роботів сягає аж до великого митця Леонардо да Вінчі у 1495 рік. Саме тоді з’явилися перші креслення машин. Сьогодні навіть для дитини їх створення не здається фантастикою. Тому аби наживо показати сучасні технології і можливості найпростіших роботів у місті влаштували зимовий батл. Тут діти дізналися, якими вони бувають  і що вміють робити.

Найпростіший робот збирається із двигунів, шестерень, які рухаються завдяки електричним імпульсам. Змагалися учасники машинами із серії Лего майндстормс, які власноруч збираються і програмуються. Загалом, їхня функція – розпізнавати перешкоду і усувати її. Це продемонстровано на прикладі бою. Головна вимога гри – випхати суперника за межі кола.

Учасників змагань розділили на чотири команди –  відповідно за кольорами. Дітям така забава до душі. Завдяки такій зустрічі вони змогли більше дізнатися про те, як створюються роботи і, звісно, позмагатися один з одним.

 

" " " "