Зміни у ПДР: чи насправді діють?

1255

У Новий рік – з нововведеннями. З 1-го січня 2018-го у дію вступили зміни у правилах дорожнього руху. Тепер, замість максимальних шістдесяти кілометрів у годину дозволено п’ятдесят. Щоправда, виміряти навіть ці п’ятдесят фактично нічим. На відміну від даївців, у теперішніх патрульних спеціальних пристроїв немає. Тобто притягнути до відповідальності порушника практично неможливо, втім поки що. Наразі президентського підпису очікує ще один законопроект. Саме він, можливо, дасть «зелене світло» відеофіксації правопорушення та «водійським листам щастя».

Сюрприз для водіїв. З 1-го січня цього року для українських кермувальників законотворці підготували подарунок – зміни у правилах дорожнього руху. Тепер, замість максимальних шістдесяти кілометрів у годину дозволено п’ятдесят.

А ось виміряти швидкість авто фактично нічим. На відміну від даївців, у теперішніх патрульних спеціальних пристроїв немає. Тобто притягнути до відповідальності водія-порушника практично неможливо, втім поки що.

«Зелене світло» відеофіксації правопорушення повинен дати законопроект, що наразі очікує президентського підпису. Окрім цього, він вносить корективи у дії водія під час зупинки авто. Також документ передбачає збільшення штрафів у рази – до прикладу, від кількох сотень за проїзд на червоний сигнал світлофора до майже трьох з половиною тисяч гривень. Разом з тим, законопроект вводить ще одну причину зупинки транспортного засобу.

Також, новий законопроект передбачає «водійські листи щастя» – адмінматеріал під двірничок або за відеофіксацією. Щоправда, усі зміни – після президентського підпису, а поки що місцеві патрульні ознайомлюють хмельничан з чинними нововведеннями. Розпочали з силовиків – нацгвардійці, прикордонники та надзвичайники.

 

" " " "