Українцям відповіли, чи можна змінити річний тариф або постачальника газу

Газопостачальні компанії вже оприлюднили свої ціни рік

680

Українцям розповіли, чи можуть вони змінити річний газовий тариф або постачальника блакитного палива. Про це написало видання “Економічна правда”.

З 1 травня 2021 по 30 квітня 2022 року в Україні почнуть діяти річні, фіксовані ціни на газ. Таким чином, всіх споживачів, які до цього часу користувалися місячними пропозиціями, постачальники переведуть на річні продукти автоматично.

Газопостачальні компанії вже оприлюднили свої ціни рік, однак багатьох українців хвилює питання, чи зможуть вони змінити тариф або постачальника, якщо їх не влаштовує запропонована ціна на газ.

Так, за бажанням, кожен клієнт має можливість змінити річний тарифний план на будь-який інший: декадний (на десять днів), місячний або ж квартальний .

Крім того, клієнти можуть змінити і самого постачальника на того, який запропонує кращу ціну і кращий сервіс.

При цьому для того, щоб перейти на річний газовий тариф подавати додаткові заявки нікуди не потрібно, адже він буде діяти як базовий. Тобто всі споживачі, які до цього користувалися місячними пропозиціями, будуть автоматично переведені на річні продукти.

Читайте також: Ціна на газ з 1 травня: які річні тарифи пропонують постачальники

Річний тариф також поширюється і на тих, хто отримує субсидію. Тобто річні продукти доступні для всіх, в тому числі для одержувачів пільг і субсидій.

" " " "