На Хмельниччині збудують електростанцію, що працюватиме на соломі

Відповідно до розрахунків, підприємству "з головою" вистачить сировини у радіусі 50 кілометрів від електростанції

1283

На Хмельниччині, вже зовсім скоро, розпочнуть будівництво біоелектростанції, яка працюватиме на соломі. Повідомлення про це з’явилось на сайті Біоенергетичної асоціації України.

ТОВ “Хмельницька біостанція” має намір збудувати цей об’єкт в десяти кілометрах від обласного центру, поряд із селом Печеськи. Потужність енергетичного об’єкта становитиме 44,2 МВт.

Іде будівництва такої електростанції давно витала у повітрі. Адже на Хмельниччині щороку велетенські площі засівають зерновими культурами. Як наслідок, після обмолоту залишаються сотні тисяч тонн соломи, яку немає куди дівати. Фактично – сировина лежить під ногами. Тому для нової електростанції не доведеться її завозити здаля, її вистачатиме на місці.

За розрахунками, на рік такій електростанції потрібно близько 270 тисяч тонн соломи. А в радіусі 50 кілометрів від неї щороку заготовляють до 1,4 млн тонн. Отож, ресурсу вистачить “з головою”.

Дивіться також: Поблизу Кам’янця-Подільського запрацювала сонячна електростанція

“Енергія, вироблена заводом, подаватиметься в локальну мережу та продаватиметься за умовами українського Закону про зелений тариф Енергоринку”, – йдеться у повідомленні Біоенергетичної асоціації України.

В інформації також зазначається, що ця електростанція належатиме до об’єктів відновлюваної енергетики і сприятиме енергонезалежності України.

" " " "