Хмельничанин, який став призвідцем різанини біля « Сілістри», отримав новий вирок

Події відбувалися ще у вересні 2016 року

590

Саме тоді обвинувачуваний, перебуваючи в нетверезому стані,  посперечався із незнайомцем, який також був напідпитку. Конфлікт виник біля барної стійки у колишньому ресторані «Сілістра». Обвинувачуваний намагався вдарити кулаком в обличчя незнайомця. Чоловіків розборонили. Однак з’ясовувати стосунки вони подалися надвір. Обвинувачуваний дістав ножа, але вдарив ним у живіт чоловіка, який вийшов слідом, аби припинити конфлікт. Чоловіка врятувало те, що відвідувачі ресторану вчасно викликали «швидку».

 

А от обвинувачуваний і далі продовжував розмахувати ножем. Один із ударів він наніс опоненту у грудну клітку, тяжко поранивши легені і серце. Це поранення виявилося фатальним. У міській лікарні лише підтвердили факт смерті потерпілого, який був мешканцем села Давидківці.

Чоловіка, який скоїв убивство, судили. Вироком Хмельницького міськрайонного суду від 28 грудня 2020 року зловмиснику було призначено 9 з половиною років позбавлення волі. Також, на користь потерпілих, він мав сплатити 600 тисяч гривень  моральної шкоди та ще 35 107 гривень матеріальної шкоди.

Однак обвинувачуваний разом із захисником оскаржували цей вирок. Захисник, звернувшись до апеляційного суду, просив перекваліфікувати  вчинок його підзахисного на «перевищення меж необхідної оборони», адже це зменшувало термін покарання. Крім того, просили зменшити і розмір відшкодування моральної шкоди.

Прокурор та представник  потерпілої вважали, що вирок занадто мꞌякий і просили посилення покарання до  15 років позбавлення волі.

Обвинувачуваному та його захиснику було відмовлено. Суд звернув увагу на те, що обвинувачуваний сам був ініціатором сутички та не реагував на спроби оточуючих припинити конфлікт, крім того, використовував ніж, поранивши одну людину та вбивши іншу, а ось його інтересам жодної загрози не було.

Врахувавши ступінь тяжкості вчинених злочинів, Хмельницький апеляційний суд виніс новий вирок. Тепер обвинувачуваний проведе у вꞌязниці 14 років.

Нагадаємо, що за розбійний напад засуджено хмельничанина

" " " "