Колишня начальниця банку на Хмельниччині «провернула» корупційну схему на 800 тисяч гривень

1524

На Хмельниччині затримали колишню начальницю відділення банківської установи за те, що вона неправомірно купила квартиру заставною вартістю 800 тисяч гривень, які були в іпотеці банку.

Правоохоронці Хмельницького завершили досудове розслідування кримінального провадження за фактом вчинення корупційних кримінальних правопорушень колишньою начальницею відділення банку.

У обласній прокуратурі зазначають, що  начальниця під час своєї відпустки оформила фіктивний документ про зняття заборони відчуження нерухомого майна, завірила його та надала приватному нотаріусу. А він вилучив відповідні записи з державних реєстрів.

«В результаті таких неправомірних дій будинок та земельна ділянка заставною вартістю понад 800 тис грн, які перебували в іпотеці банку для забезпечення виконання кредитором грошових зобов’язань за отриманим кредитом в розмірі 112 тис доларів США, були відчужені власником на користь третіх осіб», – зазначають у прокуратурі області.

Також у прокуратурі зазначають, що боржник розпорядився грошовими коштами на власний розсуд, а не для погашення заборгованості. Виходить, що банківська установа не змогла повернути стягнення на предмет іпотеки для юридичної особи.

Керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц зазначає, що обвинувальним актом за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК України направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.

" " " "