Вимагачі із Камꞌянця−Подільского꞉ поліція повідомила нові подробиці

Зловмисники вимагали у жителя Камꞌянця−Подільського неіснуючий борг та огрожували фізичною розправою

600

Потерпілим став сорокавосьмирічний чоловік, батько одного із співробітників батальйону патрульної поліції  спецпризначення «Миротворець». Двоє чоловіків, також мешканців Камꞌянця−Подільського, вирішили заробити немалі гроші, які вимагали у чоловіка. Вигадавши солідну суму неіснуючого боргу, вони взялися чинити психологічний тиск на «боржника». Надсилали йому повідомлення на телефон, в яких обіцяли,що в разі неповернення боргу розправиться з ним та його рідними, повідомляють у Департаменті внутрішньої безпеки
Національної поліції України.

Побачивши, що словами нічого не досягнуть зловмисники взялися до дій. Вони пробили шини автомобіля, побили в ньому вікна, облили зеленкою, а на завершення ще й залишили поряд з автівкою «коктейль Молотова».

Отож, до справи взялися  оперативники Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області та обласного Управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ.

Вони  порадили потерпілому  переказати зазначену суму, яка, за офіційною інформацією Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України, становила 1000 доларів США, на банківську картку одного з вимагачів. Після цього  працівники поліції та прокуратури разом з бійцями  спецпідрозділу «КОРД» затриимали вимагачів. У їх оселях та автівках проведено санкціоновані обшуки.

За обставинами справи відкрито кримінальне провадження. Затриманим оголошено підозру та  подано клопотання до суду аби обрати їм запобіжний захід. У разі доведення їх вини, вимагачам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до семи років.

" " " "