У Хмельницькому презентували цікавий проєкт, який допоможе побачити вулицю Проскурівську у минулому

Містянам презентували 3D візуалізацію вул. Проскурівської

1323

Проєкт втілюють у життя у рамках Програми міських ініціатив з відновлення архітектурних пам’яток «Оголені». За допомогою мобільного додатку,  можна побачити автентичний вигляд вулиці  від будинку 1, де зараз розташовано  Департамент інфраструктури  міста до будинку 37, де розміщено медичний коледж, повідомляють у Хмельницькій міській раді.

У рамках цього проєкту виготовлено 10 інтерактивних картин із спеціальним кодом і написом «Оживи вулицю». Навівши мобільний телефон на цей код, можна побачити картину  уже обꞌємною у форматі 3D та порівняти з теперішнім виглядом вулиці. Будинки на картинах мають максимальну подібність до свого автентичного вигляду, адже Проскурівська  забудовувалася на початку ХІХ століття. На той час  будинки були оздоблені  красивою цегляною кладкою, а цегла виготовлялася тут же у Проскурові. Картини з часом розмістять у медичних, освітніх та соціальних закладах міста.

Проєкт має на меті не лише зацікавити містян автентикою міста, а й  звернути увагу громадськості на проблему збереження та відновлення архітектурної спадщини, адже це також впливає на  туристичну привабливість міста.

3D візуалізація Проскурівської – це лише один із проєктів, який реалізовують організатори. Надалі планують розробити дизайнкод вулиць Камꞌянецької та Соборної. Триває  розроблення дизайнкоду вулиці Подільської. Зовнішній вигляд цих вулиць необхідно також привести до єдиного стилю, адже це центральні вулиці міста.

Крім візуалізації, в рамках проєкту передбачені виставки інтерактивних картин, інформаційна кампанія, створення дизайнкоду та постановка театральної вистави «Проскурів, цегла і любов».

" " " "