«TRANSLATORIUM» ꞉ у Хмельницькому проведуть єдиний в Україні фестиваль художнього перекладу

Фестиваль проведуть уже впꞌяте

1363

Проте кожного року  обирають нову тему для його проведення. Цього року темою фестивалю став  «Простір перекладу», повідомляють у Хмельницькій міській раді.Захід проводитимуть з 1 по 3 жовтня. Заплановано, що за цей період відбудеться понад 20 фестивальних подій. Вони будуть різного плану꞉ лекції, читання, майстерні художнього перекладу, професійні дискусії та неформальні зустріч. Участь у фестивалі візьмуть відомі перекладачі, літератори, видавці та митці. Серед учасників заходу Юрій Андрухович, Софія Андрухович, Олекса Негребецький, Остап Українець, Роман Малиновський та багато інших. Також організатори очікують на прибуття закордонних гостей.

Мистецька програма фестивалю досить насичена. Відвідувачі матимуть змогу побачити  створення сучасного академічного твору на основі роману Софії Андрухович «Адамока». Крім того, у рамках фестивалю, буде створено стінопис на будівлі Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва. Також у Хмельницькому встановлять  3d-поетичні артоб’єкти, які виготовлять саме для фестивалю. Гості заходу зможуть долучитися до аудіотуру.

Організатори фестивалю чекають на усіх, хто бажає популяризувати літературу та переклад, а також розвивати професійну перекладацьку спільноту.

Детальну інформацю про фестиваль, програму та учасників можна дізнатися на офіційному вебсайті фестивалю «TRANSLATORIUM».

 

" " " "