У Хмельницькому відкрили Почесне консульство Республіки Молдова

Міжнародна співпраця відкриває перед хмельничанами чимало можливостей для поїздок за кордон та обміну досвідом у різних сферах життя

1904

Саме з цієї причини, в Хмельницькій ОДА відбулася сьогодні, 3 вересня, робоча зустріч  Надзвичайного і Повноважного  Посла Республіки Молдова в Україні Руслана Болбочана та голови ОДА Сергія Гамалія. Також у спілкуванні взяли участь перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін, директор Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Олена Бохонська, радник посольства Республіки Молдова в України Даніела Цуркану та Почесний консул Республіки Молдова у Хмельницькій області Микола Скрипковський.

Насамперед очільник Хмельниччини подякував за  можливість відкриття Почесного консульства Республіки Молдова у Хмельницькій області та пообіцяв, що обласна  влада всіляко  сприятиме подальшій співпраці між обома країнами та має чимало взаємовигідних пропозицій для подальшого співробітництва.

Сергій Гамалій розповів про досягнення  співпраці Хмельниччини з Республікою Молдова. Так, протягом січня−червня 2021 року до Молдови експортовано товарів на 9,6 млн дол. США, а це  на 61,5% більше ніж у відповідному періоді минулого року. Експортували переважно продукти рослинного походження, полімерні матеріали, мінеральні продукти, готові харчові продукти, недорогоцінні метали та вироби з них, машини, обладнання та механізми.

У свою чергу Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Молдова в Україні Руслан Болбочан  підкреслив, що транскордонна співпраця між Україною та Республікою Молдова є важливою для обох держав. Тому є великий потенціал для  розвитку подальших двосторонніх відносин між Хмельниччиною та Молдовою.

Також учасники зустрічі обговорили подальші напрямки співпраці для поглиблення взаємозвꞌязків на міжрегіональному рівні.

Саме ж Почесне Консульство Республіки Молдова розташоване  у Хмельницькому, за адресою вул. Володимирська, 74. Цей консульський округ включатиме Хмельницьку область. Почесне Консульство працюватиме у будні з 9 до 18 години. Відвідувачів прийматимуть за попереднім записом.

" " " "