Уряд може виділити кошти на ремонт Камꞌянець−Подільської фортеці꞉ що запропонував Міністр культури

Буревій, який накоїв чимало лиха в Камꞌянці−Подільському та в селах громади, завдав збитків і в Камꞌянець−Подільській фортеці, зірвавши накриття з Ласької башти та пошкодивши будівлю ще однієї споруди

728

На історичні памꞌятки  чекають реставраційно−ремонтні роботи. Кошти на які можуть виділити з Держбюджету. З такою пропозицією звернувся Міністр культури та інформаційної політики до керівництва Хмельницької області. Олександр Ткаченко запропонував підготувати для Кабінету Міністрів документи для виділення коштів з резервного фонду на ремонт Кам’янець-Подільської фортеці, про це він повідомив на своєму Telegram-каналі.

Також він зазначив, що 3 серпня було підписано Меморандум про співробітництво у рамках «Великої Реставрації» і про розробку загальної концепції Кам’янця-Подільського. Однак без фортеці у Кам‘янці –  Подільському, що за словами Олександра Ткаченка, є справжнім  туристичним магнітом регіону, концепцію міста уявити важко. Тому доводиться сподіватися на швидке виділення урядом коштів на ремонт.

Нагадаємо, що буревій завдав шкоди у Камꞌянець −Подільському музеї−заповіднику, зірвавши накриття з Ласької башти

" " " "