Була нічия, а стала комунальною власністю: на Хмельниччині ділили землю

Справою займалася Кам’янець-Подільська місцева прокуратура

1326

Безхазяйну нерухомість вартістю понад 1 мільйон гривень передали у власність Новоушицькій селищній об’єднаній територіальній громаді.

У прокуратурі звернулися до суду із заявою про передачу двох безгосподарчих нежитлових приміщень площею близько 100 метрів квадратних  та 700 метрів квадратних загальною вартістю 1057 тисяч гривень у комунальну власність.

Зазначені будівлі розташовані на території села Слобідка Навоушицького району. Напередодні їх використовували у виробничих цілях колективним сільськогосподарським підприємством. Оскільки те ж підприємство під час ліквідації не передало жодних відомостей до державного архіву, зазначає перший заступник керівника Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури Юрій Вятровський.

У газеті опублікували оголошення про взяття даного майна на відповідний облік. Оскільки власник приміщень не відгукнувся, то за загальним порядком, нерухомість визнали безхазяйною.

Місцева прокуратура звернулася до суду із заявою про передачу в комунальну власність безхазяйного майна. Зміст позову передбачає те, що селищна рада уповноважена розпоряджатися майном громади.

У суді пропозицію прокуратури підтримали та ухвалили рішення. Тепер приміщення будуть належати Новоушицькій селищній об’єднаній територіальній громаді.

" " " "