Українські соціологи оприлюднили рейтинг політиків, що зробили значний внесок у зміцнення державності та суверенітету України

Рейтинг складено на основі опитування громадян, яке проводили протягом 29 липня – 4 серпня, соціологи фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва разом з соціологічною службою Центру Разумкова

1156

У ньому взяли участь 2019 респондентів. А теоретична похибка не перевищує 2,3%.  Учасникам опитування пропонували назвати одного чи кілька політиків, які, на думку громадян, зробили найбільше для зміцнення державності та суверенітету України від часу проголошення її незалежності, повідомляє видання “Газета по− українськи”.

Верхівку рейтингу очолив пꞌятий Президент України Петро Порошенко. Найбільше громадян одностайно вважають, що він зробив найбільше для зміцнення суверенітету України .  На другому місці перебуває Леонід Кучма. Третє місце респонденти віддали  покійному Вꞌячеславу Чорноволу. До пꞌятірки також увійшли Леонід Кравчук, якому громадяни віддали четверте місце та нинішній Президент України Володимир Зеленський.

Загалом рейтинг політиків, які найбільше зробили для зміцнення державності та суверенітету України, має такий вигляд ꞉

Петро Порошенко 10,2%

Леонід Кучма 10,0%

В’ячеслав Чорновіл 8,5%

Леонід Кравчук 6,1%

Володимир Зеленський 5,6

Віктор Ющенко 5,4%

Юлія Тимошенко 4,6%

Віктор Янукович 2,2%

Юрій Бойко 2,0%

Левко Лук’яненко 1,2%

Микола Азаров 1,1%

Соціологи подали лише ті варіанти відповіді, які назвали понад 1% респондентів

Крім того, 23% громадян відповіли, що таких політиків нині немає, 24, 8% було важко відповісти на подане запитання та 1, 1% −не відповіли зовсім.

 

" " " "