Парламент дозволив ЦВК оголосити вибори у новостворених районах

Призначенням перших виборів депутатів, сільських, селищних, міських голів у порядку, визначеному законом буде займатися ЦВК

870

У профільному Комітеті Верховної Ради підписали роз’яснення щодо виборів до районних рад 25 жовтня 2020 року.

У постанові № 807-ІХ «Про утворення та ліквідацію районів» Верховної Ради зазначено, що в Україні утворено 136 нових районів. Відтепер Центральна виборча комісія має забезпечити формування виборчих округів та проведення місцевих виборів з урахуванням новостворених районів.

Комітет Верховної Ради зазначає, що “Центральна виборча комісія, попри певну неузгодженість окремих положень частин сьомої, дев’ятої статті 194 Виборчого кодексу із законодавством у сферах місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, має всі необхідні правові підстави для призначення перших виборів депутатів районних рад в Україні на новій територіальній основі”.

Наразі на Хмельниччині функціонує 60 територіальних громад, які визначила ЦВК. 25 жовтня відбудуться вибори депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів, а також новостворених районів.

" " " "