Першу олімпійську медаль для України здобула кам’янець-подільська студентка

23 липня у японській столиці – місті Токіо стартували ХХХІІ Олімпійські Ігри

577

У них бере участь і збірна України, до складу якої увійшли і спортсмени з Хмельниччини. Хмельничани не лише беруть участь в Іграх,  а й взялися  активно захищати  спортивну честь нашої держави. Уже маємо першу олімпійську медаль для України, її виборола Дар’я Білодід, яка навчається в  національному університеті імені І. Огієнка, що в Кам’янці-Подільському.

У жіночому дзюдо, у ваговій категорії до 48 кг, Дар’я Білодід здобула перемогу у боротьбі за третє місце з представницею Ізраїлю Шірою Рішоні, та піднялася на почесну третю сходинку Олімпійського п’єдесталу, повідомляють у Національному олімпійському комітеті України.

«Бронзова» медаль Дарії Білодід стала не лише першою олімпійською медаллю для України,здобутою на початку Олімпійських Ігор, а й першою медаллю, в історії жіночого дзюдо в Україні, зазначив на своїй сторінці в соціальній мережі голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій.

Отож, хмельничани цілком заслужено пишаються своєю землячкою та далі спостерігатимуть  за трансляціями Олімпійських Ігор, адже вони триватимуть до 8 серпня. А українські спортсмени візьмуть участь у 25 видах спорту, долучившись до розіграшу 339 комплектів медалей.

" " " "