Свято наближається: стали відомі цьогорічні ціни на ялинки

Лісові господарства Хмельниччини вже підготували на продаж більше 15 тисяч новорічних дерев

1062

Лісові господарства Хмельницької області вже підготували на продаж понад 15 тисяч новорічних ялинок та визначилися з їх приблизною ціною. При цьому лісівники, як і в попередні роки, закликають громадян бути свідомими та не купувати нелегально зрублені дерева.  На ялинках, котрі були підготовлені для продажу законним шляхом, будуть відповідні бирки.

Загалом підготовкою головного новорічного символу займалися 10 лісових господарств Хмельниччини. Спеціально для продажу перед новим роком на територіях цих лісгоспів було вирощено   15300 дерев – ялинок та сосен. Вирощуються новорічні дерева на спеціальних плантаціях, після чого там їх і продають оптовим покупцям. При цьому щоб придбати у лісівників ялинку не обов’язково самому бути оптовиком. Усі бажаючі, хто не пошкодує вільного часу, зможуть без проблем придбати собі ялинку чи сосну на будь-який смак.

Тож на Хмельниччині ялинки для новорічних свят вирощують наступні лісгоспи:

— Ізяславський;

— Кам’янець-Подільський;

— Летичівський;

— Славутський;

— Старокостянтинівський;

— Шепетівський;

— Ярмолинецький;

— Новоушицький;

— Хмельницький.

Тому кожен, хто має бажання придбати свою новорічну красуню не на міському ялинковому базарі, а безпосередньо на плантації, зможе звернутися до будь-якого з вищезазначених лісових господарств.

Тим часом в управлінні лісгоспів вже назвали приблизну цьогорічну цінову політику:

— до 1 метра – 62 гривні;

— 1,5 метра – 81 гривня;

— 1,6-2 метри – 93 гривні;

— 2,1-2,5 метри – 130 гривень;

— 2,6-3,5 метри – 173 гривні;

— 3,6 метра – 260 гривень.

Читайте також: В умовах карантину: що чекає на Хмельницький Різдвяний ярмарок у 2020 році

Також лісівники нагадують мешканцям області, що купувати потрібно лише легальні ялинки – ті, які вирощені спеціально для продажу, а не зрубані незаконно.

" " " "