В Міненерго зробили заяву щодо підвищення тарифу на електроенергію

Тариф на електроенергію для побутових споживачів зросте

2593

В Міненерго зробили заяву щодо підвищення вартості електроенергії для побутових споживачів. Вартість електроенергії для населення зросте. Таку заяву зробив новопризначений в.о. міністра енергетики Юрій Бойко під час свого першого брифінгу на новій посаді.

За словами очільника міністерства, в Україні треба знижувати перехресне субсидування. (Нагадаємо, що йдеться про часткове покриття затрат на електроенергію побутових споживачів за рахунок високих тарифів для промислових підприємтсв.)

Читайте також: Тарифне “цунамі” вже близько: до чого слід приготуватися жителям Хмельниччини

За словами очільника міністерства, побутові споживачі на сьогодні платять за вироблену електроенергію лише одну копійку. Решта тарифу йде на покриття вартості транспортування і розподілу енергії . Тобто, вартість транспортування електроенергії від електростанції до споживача коштує 1,03 гривні. При цьому середньозважена ціна однієї кіловат-години становить !,04 гривні. Тобто, якщо відняти вартість транспортування від того, що ми платимо, то залишається лише 1 копійка.

Скільки сьогодні коштує електроенергія в Україні

Для побутових споживачів вартість електроенергії не змінювалась із 2017 року. На сьогодні вона становить: при споживанні до 100 кВт – 90 копійок за кВт*год, при споживанні від 100 кВт і вище – 1,68 гривні. Водночас для промислових споживачів вона не є сталою і становить від 2,5 гривні до 4 гривень за кВт*годину.

Нагадаємо, Юрія Миколайовича Бойка (не плутати з колишнім міністром енергетики Юрієм Анатолійовичем Бойком) призначили в.о. міністра енергетики замість Ольги Буславець. Ольгу Буславець вважають креатурою Ріната Ахметова, і саме їй закидають у вину доведення атомної енергетики до збитковості.

" " " "