У Кам’янець-Подільському районі мають намір відібрати у власників приватизовану землю

Місцева прокуратура вважає, що земля була приватизована незаконно і має повернутись у державну власність

1553

У Кам’янець-Подільському районі назріває земельний конфлікт. По один бік цієї сутички – профтехучилище, яке вважає спірну землю своєю і переконане, що її вилучили у навчального закладу незаконно. По інший бік – власники 11 земельних ділянок, які одержали цю землю для ведення особистого селянського господарства і  хазяйнують на ній більше десяти років. Про це йдеться у повідомленні прес-служби обласної прокуратури.

Наразі відомо, що спірна земля до 2003 року належала профтехучилищу на праві постійного користування і, водночас, залишалась у державній власності. Так тривало два десятиліття.

Проте у 2003 році Кам’янець-Подільська районна рада своїм розпорядженням вилучила цю землю у профтехосвіти і передала її до складу земель запасу Зіньковецької сільської ради.

У свою чергу, Головне управління Держгеокадастру дало дозвіл на приватизацію частини цієї землі. Таким чином, 11 земельних ділянок опинились у користувачів на правах приватної власності.

Дивіться також: Ринок землі. TV7+ Інформаційний вечір.

Однак тепер навчальний заклад вимагає свою землю назад. У справу втрутилась прокуратура, яка вивчила обставини справи і стала на бік профтехучилища. Прокуратура вважає , що земля має повернутись у державну власність. Віповідно вона підтримала позовну заяву закладу профтехосвіти, обґрунтувавши свою позицію незаконністю здійсненої приватизації.

Таким чином, накази Дергеокадастру можуть скасувати та відібрати у власників приватизовані ділянки землі.

 

" " " "