На Хмельниччині у деяких культурних обꞌєктах зꞌявляться аудіогіди

Двомовні аудіогіди можна буде слухати і під час відвідування історичних обꞌєктів, і дистанційно

1086

Проєкт започатковує   Міністерство культури та інформаційної політики.  Втілюватимуть задумане  у 30 обꞌєктах, які розташовані по всій Україні. На Хмельниччині до цього переліку потрапили державний історико-культурному заповідник «Меджибіж» та печера «Атлантида», що розташована у  Кам’янець-Подільському районі, поблизу села Завалля.

Втілення цього проєкту в дію створить комфортні умови для перебування туристів, адже це допоможе краще ознайомится з культурою та історією того міста, куди завітав мандрівник, краще зрозуміти особливості регіону. А запровадження двомовних аудіогідів привабить іноземних туристів, які захочуть відвідати українські музеї. Також туристи зможуть детальніше ознайомитися з обꞌєктом та виділити для його огляду значно більше часу.

«Все це зі свого боку заохочує туристів розповідати про свій позитивний досвід іншим, знову й знову повертатися, що у підсумку сприяє розвитку туристичного потенціалу країни загалом», – зазначила голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів.

Отож, зовсім скоро хмельничани та гості Хмельниччини зможуть дізнатися про названі памꞌятки багато цікавого, адже аудіогід буде доступним безкоштовно і завантажити його можна буде через мобільний додаток на власний телефон.

" " " "